the story telling time

pedas lagi panas (:
Isnin, Jun 06, 2011 ? 2 Atashinchi ?
assalamualaikum , 
sebelom baca entry nih , na bgtw sikit ,
bahan-bahan entry ini diambil dalam majalah sekolah agama 
sekolah agama mana ? tidak perlu diberitahu .

saya ambil dan post kan untuk share ngn kamu semua .
ayat dy agak pedas la bagi yang terase .
tidak ditujukan pada sesiapa .

harap seronok membaca ny (:


====================================================

peragai mengalahkan orang dah kawin , 
berkepit sana sini ,
padahal bukan muhrim .

hairan , pegang tangan tak takot dosa ke ?
berpelok2 tak tau malu ke ?
tak kasihan mak bapak ke ?
hantar suruh belajar kau buat leka 

nak kata tak belajar agama , kecik2 mak bapak hantar ,
sekarang nak salahkan sapa ?
kalau buat dosa sendiri benggang sebab tak ikot kata ,
belajar tinggi2 sampai gayat ,
tapi tak amalkan sepanjang hayat ,
islam itu kan penyelamat ,
bila nak amal ?
tunggu sampai da jadi mayat ?

dulu mase single ok jer ,
sekarang dah couple banyak pulak dosa ,
bila orang tegor buat dek jer ,
ada kulit tebal dah ready nak masok neraka ~

suruh sembahyang , nanti ! nanti !
bf/gf call , teros pergi .
nak bersyukur atas nikmat Allah tak reti-reti ?
bf/gf yg bagi bunga tuh la yang kau puji-puji 

orang couple , dy ikot sama ,
tak sedar diri tuh papa kedana ,
pada ilmu , pada agama ,
macam mana bercinta cara islam nak dijana ,
bukan mengata , bukan mengumpat ,
sapa suroh buat wayang tak bertempat ,
kalau tak suka diri diumpat ,
jangan buat benda yang tak tepat 

tulah , tuhan bagi akal , tak reti nak pakai .
tuhan bagi hati tak reti nak menilai 
diri sendiri yang lalai ,
baik buruk pon tak reti nak menilai ,

orang tegor , marah 
bila orang nasihat ,melenting 
"TAULAH , TAK PAYAH SUSAH-SUSAH "
tau pulak senyap bila dah bunting .










Lots Of Smile For Readers :)




Older Post . Newer Post


♥ let's bring its HALAL. :) INSYALLAH .